problem with car stereo PLEASE HELP!!!

8 posts / 0 new
Last post
shortstack
shortstack's picture
problem with car stereo PLEASE HELP!!!

i have a few problems with my stereo..................

1. it will randomly turn off while driving, sometimes it will turn back on (this is the sound not the entire unit????

2. i have 2 subs and a amp hooked up. the weird part is that when i dont hear sound from the speakers the subwoofers will work but they almost sound like their blown but, i know their not because they are brand new.

thanks for all your help in advanced, any help would be good

Larry Dillon
Larry Dillon's picture
Your problem sounds like an

Your problem sounds like an istallation problem or a poor solder connection inside of the amp unit. First thing to check would be the ground on the amp and on your head unit itself. Next check the wiring from the head unit going back to the subs. Check the head unit face plate or sleave connection, what ever type you may have. as you did not mention what type of equipment you have . It tough to give a good answer if we have to guess, this is why this answer is so generic. Get back to use whit a little more Info as MAYbe theres another answer?? Good Luck

shortstack
shortstack's picture
the amp and the deck are good

the amp and the deck are good because it did this before with stock radio. the people that owned it before didn't know what they were doing apparently. for example they had the battery running on one 12 gauge wire!! lol but anyways i'm guessing it is part of a wiring problem??? i think it might be the door speakers cause a few times when i open the passenger side door it will turn off or on. but iu figured i'd ask in cause any one knew. the deck is blaupunkt and the subs are sony explode. not sure what the amp is........... btu the main problem is the speakers not working.
thanks in advanced again

Larry Dillon
Larry Dillon's picture
It certainly sounds like a

It certainly sounds like a wiring problem as I stated before.. Are the wires that are running thru the doors the factory wires or are they added and if they are added are they inside splitloom?

shortstack
shortstack's picture
i'm going to pull the door

i'm going to pull the door off today and check but i believe they are factory but who knows??? thanks for the help

Larry Dillon
Larry Dillon's picture
Lets mne Know if I can assist

Lets mne Know if I can assist you any farther or what you found. Thanks again

shortstack
shortstack's picture
it is factory wiring and

it is factory wiring and speakers for some reason when it clip on the speaker isn't all the way clipped in speakers wont work. now i have it where all i have to do is hit the speaker and it will start working :)

Larry Dillon
Larry Dillon's picture
Try resoldering the clip on

Try resoldering the clip on the wiring as well as the solder connection on the clip on the speaker.

 

Connect With Techlore